Ironman finisher

Ironman Finisher:
Almere: 1998 Roth: 2000 - 2001 Zurich: 2002 Frankfurt: 2003 - 2012 Klagenfurt: 2004 - 2005 - 2007 - 2009 Neerpelt: 2011 Maastricht relay: 2017 - 2018 Maastricht:2022VANAF ONZE JEUGD BLIJVEN WE ALTIJD WEER DROMEN DAT HET BESTE NOG MOET KOMEN

woensdag 30 maart 2011

Discussie over 'wielerterrorisme' laait weer hoog op

We zijn in de week van de Ronde van Vlaanderen en dat levert traditioneel weer heel wat hoogoplopende disussies op over het zogenaamde 'wielerterrorisme'. Directe aanleiding is ditmaal een ongeval met wielertoeristen in Dilsen-Stokkem.

Zondagmorgen reed een oudere man op de Europalaan in Dilsen-Stokkem in op een groep met 17 wielertoeristen van WTC De Wringers uit Neeroeteren. De achterste renners werden weggekatapulteerd, vier van hen moesten met zware kneuzingen en schaafwonden naar het ziekenhuis.

"De verwarde bestuurder heeft de achterste renners geraakt, die vervolgens werden weggekatapulteerd en in de groep zijn beland. Omstaanders schreeuwden en ik hoorde van alles kraken, het frame van één fiets is zelfs volledig gebroken", aldus Walter Vercauteren van De Wringers in het Belang van Limburg.

Toen de Limburgse krant het artikel op zijn website plaatste, stroomden al snel tientallen reacties binnen tegen het zogenaamde onveilige gedrag van wielertoeristen. In dit geval reed de wielerclub echter op het fietspad, terwijl ze volgens de Wegcode zelfs op de weg hadden mogen rijden. Dat is immers toegelaten voor groepen met meer dan 15 fietsers, op voorwaarde dat ze per twee gegroepeerd blijven.

Ook op diverse internetfora en Facebook-groepen laait de discussie over het wielerterrorisme momenteel weer hoog op. Zo heeft de groep 'Wielertoeristje, Kunde nu ne keer godverdomme langs de kant rijden???' momenteel al meer dan 23.000 leden. Wederzijds respect is de enige oplossing voor dit probleem, maar dat is blijkbaar makkelijker gezegd dan gedaan...

Lees artikel 43 bis van de Wegcode ivm fietsers in groep
Lees de reacties onderaan het artikel uit HBvL
Lees de reacties op de Facebook-groep

2 opmerkingen:

  1. Als ze nu die fietspaden eens beter onderhouden gaan we er vlugger op rijden. Een fietspad dat een half off road parcours is met gaten en oneffenheden en veel steentjes en ander vuil, sorry maar daar rij ik niet op. Krijg dan ook regelmatigheid "woedende" bestuurders op mijn dak die luid toeterend en gesticulerend langs mij komen rijden. Volgens mij reageren die hun stress zo af, zo kunnen mss beter eens gaan fietsen om dat te doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad Wilfried, Ik kan je daar alleen maar gelijk in geven. Ben dit jaar ook al 4 maal lek gereden door de slechte staat van de fietspaden en de rotzooi op de wegen. De laatste 5 jaar ben ik nog niet zo dikwijls lek gereden dan nu. En waar blijven de ???kms vernieuwde fietspaden die één of andere minister ons al zo lang aan het beloven is.

    BeantwoordenVerwijderen