Ironman finisher

Ironman Finisher:
Almere: 1998 Roth: 2000 - 2001 Zurich: 2002 Frankfurt: 2003 - 2012 Klagenfurt: 2004 - 2005 - 2007 - 2009 Neerpelt: 2011 Maastricht relay: 2017 - 2018 Maastricht:2022VANAF ONZE JEUGD BLIJVEN WE ALTIJD WEER DROMEN DAT HET BESTE NOG MOET KOMEN

zaterdag 5 maart 2011

Cameron Brown blijft geschiedenis schrijven in Taupo

Cameron Brown blijft verbazen. Voor inmiddels de tiende keer heeft hij 'zijn' Ironman New Zealand weten te winnen; een absoluut record in de Ironmangeschiedenis. Alhoewel hij niet echt in de buurt kwam van zijn snelste tijden - mede vanwege de koude aanhoudende regen - kon hij met schijnbare eenvoud de tegenstand pareren. Bij de vrouwen wist Samantha Warriner een aanstormende Mirinda Carfrae van het lijf te houden.

De nummer twee achter Brown, net als vorig jaar zijn landgenoot en trainingsmaat Terenzo Bozzone, had bijna elf minuten meer nodig om de finish te bereiken. Mathias Hecht completeerde het podium. Na het zwemmen hadden beide heren een marge van ruim drie minuten op Brown, maar Brown wist dat met de tweede fietstijd van de dag om te buigen naar een voorsprong van twee minuten. Wel moest hij nog afrekenen met snelste fietser Scott Curry, die bijna drie minuten eerder dan Brown wisselde. Na zo'n acht kilometer had Brown de Canadees te pakken en stoomde vervolgens hard door naar een onbedreigde tiende overwinning - en zijn plaats in de geschiedenisboeken.

Bij de vrouwen pakte voormalige topper op de Olympische afstand Samantha Warriner verrassend de winst in haar eerste Ironman. Sterker nog: ze leidde de wedstrijd van start tot finish. Carfrae kwam op het slotonderdeel nog wel hard dichtbij, maar had mede door twee keer lekrijden al teveel schade opgelopen. Bij de wissel keek de regerend Ironmankampioene aan tegen een achterstand van 22 minuten. Daarvan waren er 42 kilometer verder nog maar drie minuten van over. Helaas voor Carfrae bleek de marathon net even te kort om de inmiddels veertig jaar oude Warriner af te houden van de winst. Derde werd de zevenvoudig IMNZ-kampioene Joanna Lawn, twintig seconden achter Carfrae.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten