Ironman finisher

Ironman Finisher:
Almere: 1998 Roth: 2000 - 2001 Zurich: 2002 Frankfurt: 2003 - 2012 Klagenfurt: 2004 - 2005 - 2007 - 2009 Neerpelt: 2011 Maastricht relay: 2017 - 2018 Maastricht:2022VANAF ONZE JEUGD BLIJVEN WE ALTIJD WEER DROMEN DAT HET BESTE NOG MOET KOMEN

dinsdag 8 maart 2011

Abu Dhabi triathlon

Het centrum van de internationale triathlongemeenschap is komende zaterdag gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar zal zaterdag voor de tweede keer de Abu Dhabi International Triathlon plaatsvinden, met wederom een groot en star-studded startveld. Ruim 1500 atleten uit bijna vijftig landen (een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar) zullen elkaar treffen in deze wedstrijd, die al bij zijn tweede editie als één van de toonaangevende internationale evenementen mag worden beschouwd.

Het startveld in Abu Dhabi is zondermeer weer imposant te noemen. Bij de mannen is het startveld goed voor vijftig Ironmanzeges, met onder andere Chris McCormack, Craig Alexander en de kersverse tienvoudig IMNZ-winnaar Cameron Brown. Zij zullen er alles aan gaan doen om Eneko Llanos van titelprolongatie af te houden. Maar er zijn nog diverse andere grote namen, zoals de nummer twee van vorig jaar Dirk Bockel, Marino Vanhoenacker, Timo Bracht, Raynard Tissink Rasmus Henning en natuurlijk de kopman van het Abu Dhabi Triathlon Team: Faris Al-Sultan.

Bij de vrouwen krijgt titelverdediger Julie Dibens tegenspel van een aantal sterke landgenoten als Leanda Cave, Catriona Morrison en Rachel Joyce. Maar ook Joanna Lawn, Caroline Steffen, Sonja Tajsich, Belinda Granger, Heather Gollnick en Edith Niederfriniger prijken op de startlijst. Net als bij de heren lijkt het dus een zware strijd om de winst te gaan worden. De nummer twee van Hawaii kijkt er echter weer naar uit: “De afstanden en het parcours maken dit evenement uniek, en ik ben er van overtuigd dat het qua prestige alleen maar zal groeien naar een ‘must-win’ race.”

De wedstrijd wordt – naast het hoogstaande startveld – mede gekenmerkt door zijn parcoursen (onder andere over het Formule-1 circuit) en het bijzondere wedstrijdformat. De lange afstand gaat over 3 km zwemmen, 200 km fietsen en 20 km hardlopen. Daarnaast staat ook een wedstrijd over de halve afstand en – dit jaar nieuw op het programma – eentje over een kwart daarvan. De totale prijzenpot is liefst 250.000 dollar groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten