Almere: 1998 Roth: 2000 - 2001 Zurich: 2002 Frankfurt: 2003 - 2012 Klagenfurt: 2004 - 2005 - 2007 - 2009 Neerpelt: 2011 Maastricht relay: 2017 - 2018 Maastricht:2022VANAF ONZE JEUGD BLIJVEN WE ALTIJD WEER DROMEN DAT HET BESTE NOG MOET KOMEN

dinsdag 24 juli 2012

Drie op een rij voor Bart Aernouts.

Bart Aernouts heeft voor het 3de jaar op rij de Antwerp Ironman 70.3 op zijn naam geschreven. Bert Jammaer werd knap tweede, Luc Van Lierde 9de. Nicola Spirig was een klasse te sterk bij de vrouwen.

Onder een blauwe hemel begroette Antwerpen niet minder dan 1.200 deelnemers voor de Antwerp Ironman 70.3. Nauwelijks wind en aangename temperaturen waren een voorbode van een snelle wedstrijd.

Na de zwemproef van 1,9 km in het Galgenweel kwam de Hongaar Milan Szakacs als eerste uit het water, kort gevolgd door de Rus Stanislav Krylov en - jawel - Luc Van Lierde. Een groepje met onder andere onze landgenoten Bert Jammaer, Bruno Clerbout en Geert Janssens volgde op minder dan een minuut. Topfavoriet Bart Aernouts moest als elfde anderhalve minuut toegeven.

De Rus Krylov begon als eerste aan de 90 km lange fietsproef in de haven en hield die positie enige tijd vast. Bert Jammaer vervoegde hem nog in de eerste ronde en voerde meteen de forcing. Het duurde tot kilometer 70 vooraleer ook Aernouts op kop kwam aansluiten.

Bij het ingaan van de tweede wisselzone hadden Aernouts, Jammaer en Krylov een goeie vier, vijf en zes minuten voorsprong op respectievelijk de Duitsers Thomschke en Fachbach en de Fin Thomas. De Belgen Van Lierde, Janssens en Clerbout wisselden nog net binnen de top 10 met goed zeven minuten achterstand. Bij de vrouwen had de Zwitserse Nicola Spirig daar al een veilige voorsprong van meer dan vijf minuten op haar eerste concurrente.

Van bij de start van de loopproef stond er geen maat meer op Bart Aernouts. Hij nam resoluut de leiding en vergrootte steevast zijn voorsprong op Jammaer, die op zijn beurt Krylov op een ruime achterstand zette. Uiteindelijk haalde Aernouts het - na een uitgebreide ereronde op een volgelopen Grote Markt - in 3u44:51, met bijna vier minuten voorsprong op Jammaer en bijna zeven op Krylov. Na de Fin Thomas, de Fransman Jeuland, de Duitser Thomschke en de Nederlander Strijk zetten de Antwerpenaars de handen nog eens extra op elkaar voor de achtste plaats van Bruno Clerbout en de negende van Luc Van Lierde. De Ier McCrystal maakte de top 10 compleet.
Bij de vrouwen had Spirig (4u10:47) aan de meet liefst meer dan twaalf minuten voorsprong op de Britse Susie Hignett. De Nederlandse Heleen Bij De Vaate vervolledigde het podium met een kwartier achterstand.