Ironman finisher

Ironman Finisher:
Almere: 1998 Roth: 2000 - 2001 Zurich: 2002 Frankfurt: 2003 - 2012 Klagenfurt: 2004 - 2005 - 2007 - 2009 Neerpelt: 2011 Maastricht relay: 2017 - 2018 Maastricht:2022VANAF ONZE JEUGD BLIJVEN WE ALTIJD WEER DROMEN DAT HET BESTE NOG MOET KOMEN

vrijdag 1 april 2011

ITU koerst aan op verzoening met WTC

Het lijkt erop dat de ITU onder het voorzitterschap van Marisol Casado de confronterende koers die haar voorganger Les McDonald strak aanhing steeds nadrukkelijker verruilt voor een verzoenende. In vervolg op de gesprekken die onlangs plaatsvonden tussen ITU en Tri-Star is nu ook bekend geworden dat er voorzichtige gesprekken gaande zijn met andere (commerciële) wedstrijdorganisatoren. Eerste verkenningen zijn er al geweest met TEAM Unlimited - het sportmarketingbureau achter het XTERRA-circuit - en de organisatoren van het Challenge circuit. Besprekingen met de World Triathlon Corporation - onder het bewind van McDonald bijna de gezworen vijand van de ITU - zijn reeds in een behoorlijk gevorderd stadium. Alle eerdere gesprekken zijn in een behoorlijke mate van vertrouwelijkheid gevoerd om te voorkomen dat allerlei sportpolitieke spelletjes het proces zouden verstoren.


De eerste geluiden over de uitkomst gaan zelfs zo ver dat de ITU de Ironman-afstand weer volledig in ere wil gaan herstellen als officiële WK-afstand en daarmee de Ironmans weer een volwaardige plaats binnen de ITU te geven. Wel heeft de ITU als belangrijke eis dat het WK over de lange afstand niet 'vast' op Hawaii plaatsvindt, maar net als alle andere WK's moet kunnen rouleren. Als tegemoetkoming is naar de WTC toegezegd om in ieder geval de eerste paar jaar de WK's sowieso aan wedstrijden onder het Ironmanlabel toe te wijzen, als eerste aan Frankfurt. Als de besprekingen verder goed worden afgerond, zou Frankfurt al in 2013 het eerste Ironman / ITU WK kunnen krijgen.

2 opmerkingen: