Ironman finisher

Ironman Finisher:
Almere: 1998 Roth: 2000 - 2001 Zurich: 2002 Frankfurt: 2003 - 2012 Klagenfurt: 2004 - 2005 - 2007 - 2009 Neerpelt: 2011 Maastricht relay: 2017 - 2018 Maastricht:2022VANAF ONZE JEUGD BLIJVEN WE ALTIJD WEER DROMEN DAT HET BESTE NOG MOET KOMEN

dinsdag 31 juli 2012

Hoe lang is je helm houdbaar?

Net als je fiets heeft ook je helm onderhoud nodig. Maar hoe doe je dat? En wanneer is de tijd aangebroken om hem te vervangen door een nieuw exemplaar?

Een helm kan zijn kwaliteiten verliezen door langdurig blootstelling aan zon en warmte. Cosmetische producten en andere stoffen kunnen de verbindingen in de helm na verloop van tijd aantasten. En uiteraard, door het eenvoudige gebruik en transport krijgt de helm kleinere impacts te verwerken.

Vaak raden fabrikanten aan om hun product na vijf jaar te vervangen. Dat lijkt ons geen slechte richtlijn. Wat zorgt voor je veiligheid verdient wel de nodige aandacht. Zie je een vervorming, een scheurtje of een ander kleiner gebrek? Twijfel niet, kies voor de zekerheid en verras je favoriete fietswinkel met een bezoekje.

Als je vijf jaar met dezelfde helm hebt rondgefietst, sta je bovendien versteld van het comfort, het draaggemak en het lichtere gewicht van je aanwinst. Op helmen staat trouwens de productiedatum. Let daar dus op, zodat je geen oud product koopt. Zo ben je er zeker van dat je zo lang mogelijk van je aankoop geniet.

Hoe je een helm moet onderhouden? Dat is een ander verhaal. De buitenkant kun je gewoon met water na een modderrit schoonmaken. En vaak kun je de padding aan de binnenkant losmaken, als die met velcro vastzit. Gewoon met de hand wassen of in een netje bij de andere fietswas in de wasmachine droppen is de boodschap. De straps maak je schoon met wat water of een zeepsopje, want ook die worden soms vuil en krijgen dan witte 'zweetvlekken'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten