Ironman finisher

Ironman Finisher:
Almere: 1998 Roth: 2000 - 2001 Zurich: 2002 Frankfurt: 2003 - 2012 Klagenfurt: 2004 - 2005 - 2007 - 2009 Neerpelt: 2011 Maastricht relay: 2017 - 2018 Maastricht:2022VANAF ONZE JEUGD BLIJVEN WE ALTIJD WEER DROMEN DAT HET BESTE NOG MOET KOMEN

vrijdag 15 juni 2012

Geen Ironman Nice voor Amstrong.

Zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong mag niet aan officiële sportwedstrijden deelnemen zolang tegen hem een antidopingprocedure loopt bij het Amerikaanse antidopingagentschap USADA.

De Ironman van Nice, die op 24 juni op het programma staat, bevestigde dat de Amerikaan er niet mag starten. "Het reglement van de World Triathlon Corporation stelt dat een atleet niet mag starten als er een procedure tegen hem loopt", verklaarde een woordvoerster van Ironman France. De organisatie heeft Armstrong woensdag al van het startverbod op de hoogte gebracht. The Boss won begin deze maand nog de halve Ironman van Honu op Hawaï.

Woensdag raakte bekend dat het USADA Armstrong beschuldigt van dopinggebruik tussen 1996 en 2011. Het stelt onder meer dat sommige bloedstalen van de Amerikaan tussen 2009 en 2010 duidelijk "manipulatie van het bloed aantonen, door onder meer EPO-gebruik en/of bloedtransfusies". Behalve Armstrong worden nog vijf andere personen beschuldigd: zijn voormalige ploegleider en huidig teamdirecteur van RadioShack Johan Bruyneel, de ploegdokters Pedro Celaya, Luis Garcia del Moral en Pepe Marti, en de beruchte Italiaanse arts Michele Ferrari. De zes worden onder meer beschuldigd van het bezit, aanmoedigen en toedekken van dopinggebruik. De verboden middelen in kwestie zijn onder andere EPO, testosteron en groeihormoon.

Alle betrokken partijen hebben nu tot 22 juni de tijd om hun schriftelijke stukken neer te leggen bij de antidopingcommissie van het USADA. Die moet dan beslissen of er voldoende bewijs is om de procedure verder te zetten.

Armstrong ontkent op zijn website de beschuldigingen en spreekt van een heksenjacht. "Ik heb nooit doping gebruikt. Ik heb tijdens mijn carrière meer dan 500 dopingtests afgelegd en werd nooit positief bevonden", schreeuwt 'The Boss' zijn onschuld uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten